Брнабић: Циљ Владе олакшати проток робе и људи зарад бољег живота грађана Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 13:14

Брнабић: Циљ Владе олакшати проток робе и људи зарад бољег живота грађана Србије

Председница Владе Ана Брнабић рекла је данас да Влада Србије иницијативом Отворени Балкан жели да олакша проток робе, људи, капитала и услуга, како би свима у земљи олакшала свакодневни живот и трговину, како би повећали стандард грађана. Фото: Влада Републике Србије/Пеђа Вучковић „У >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << оквиру иницијативе Отворени Балкан ми већ имамо важне резултате, а када је премијер Дмитар Ковачевски био у Србији видели смо огромно повећање међусобне робне размене“, рекла је Брнабић.
Она је обишла продајно место Опен Балкан – електронска наплата путарине, на наплатној станици Прешево, у смеру ка Северној Македонији у друштву председника Владе Северне Македоније Дмитра Ковачевског и ресорних министара за саобраћај, Гораном Весићем и Благојем Бочварским.
Брнабић је истакла да тренутно таг за јединствену наплату путарине може да се користе само за путнички саобраћај, а да ће од петка бити омогућен и за камионе и привреду.
„У 2022. години 1,48 милијарде евра робне размене. Србија је извезла нешто мање од милијарде, а Северна Македонија нешто више од 500 милиона. Много је веће повећање било на страни Северне Македоније, више од 56, а на нашој страни 16 одсто. Иницијатива Отворени Балкан је за све странке добра ствар“, навела је премијерка.
Заједнички таг за наплату путарине у Србији и Северној Македонији профункционисао је почетком јула.
Процењује се да у току летње сезоне дневно кроз Северну Македонију прође приближно 7.000 возила са српским таблицама.
Na graničnom prelazu Gradina, na izlazu, putnička vozila čekaju 200 minuta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Циљ Владе олакшати проток робе и људи зарад бољег живота грађана Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.