Становници Србобрана подижу глас против нелегалног азила: Захтевају измештање ради добробити животиња

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 13:29

Становници Србобрана подижу глас против нелегалног азила: Захтевају измештање ради добробити животиња

У последњих неколико месеци између грађана Србобрана често се потеже тема нелегалног азила у власништву Николе Стојковића. Становници овог подручја изражавају своју забринутост због небриге према животињама, буке и нехигијенских услова са којима се сусрећу. Фото: Војводина >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уживо Иако власник нелегалног азила тврди да поред азила нема комшија, те да животиње редовно обилази, снимци који су послати нашој редакцији га демантују.
https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2023/07/1688454639179831.mp4
Такође, уз подршку групе “Без цензуре за добробит животиња” на Фацебоок-у, јавност је све више информисана о овом проблему и изражава своје негодовање.
Овај нелегални азил, који функционише без икакве дозволе и контроле, изазива велику нелагоду међу грађанима.
Чини се да су бројне животиње смештене у азилу које се суочавају са неадекватним условима и недовољном негом ту једино смештене ради донација које власнику азила стижу из читавог света.
Грађани су одлучили да се активно супротставе овој ситуацији, те су потписали петицију за измештање азила изван насељеног места и упутили апел локалним властима, истичући потребу за мерама како би се заштитиле животиње и очувала сигурност становника.
Тим поводом одржан је разговор са грађанима општине Србобран који су били потписници петиције за измештање нелегалног азила у власништву Николе Стојковића. “Поменута парцела, број 753 у Србобрану, је по важећим урбанистичким прописима у стамбеном делу насеља. Општина Србобран у пуној мери подржава жељу и пожртвованост да на нашим улицама буде што мање паса луталица уз могућност удомљавања, што свакако јесте на корист свих наших грађана. Наш посао је да разговарамо са свима и да кроз отворен дијалог пронађемо решење које би било прихватљиво за све наше суграђане. С тим у вези, саслушани су сви предлози који су на састанку изнети, грађани су упућени у надлежности инспекцијских служби на покрајинском и локалном нивоу али и о важећим прописима који су на снази, а у вези су са темом о којој је вођен разговор.
Општина Србобран ће преузети на себе улогу медијатора у овом процесу, све предлоге који су изнети биће упућени и другој страни на разматрање. Добар пут свакако је отворени дијалог на ову тему уз разумевање свих и заштиту права на миран и нормалан живот у локалној заједници. Наставићемо да разговарамо на ову тему и пронађемо прихватљиво решење”, стоји у саопштењу Општине Србобран и председника Радивоја Дебељачког.
Са друге стране, Никола Стојковић тврди да је петиција против њега потписана због љубоморе и зависти што познате личности долазе да посећују његов азил.

Србобран се суочава са озбиљним изазовима у вези са нелегалним азилом за животиње, али уз солидарност и активно деловање целокупне заједнице, те Николин пристанак да свој азил измести из насељеног места, могуће је остварити позитивне промене.
Vesić: Gotovo sav teretni saobraćaj već preusmeren na obilaznicu oko Beograda

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Становници Србобрана подижу глас против нелегалног азила: Захтевају измештање ради добробити животиња се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.