Лукашенко: Велики отаџбински рат научио Белорусе да цене живот

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jul.2023, 07:50

Лукашенко: Велики отаџбински рат научио Белорусе да цене живот

Народи победници деле једно сећање на рат, једну победу и једну истину, изјавио је белоруски председник Александар Лукашенко на свечаности поводом обележавања Дана независности у меморијалном комплексу Хумка. Фото: WikimediaComonns/Kremlin.ru Он је додао да је велики отаџбински рат научио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Белорусе да цене живот, мир и слободу.
„Зато, на дан ослобођења наше престонице славимо независну Белорусију. Веома сам срећан што видим младе људе из Русије, Јерменије, Киргизије, учесника пројекта Воз сећања, који су дошли да поделе овај празник са нама. Временом ће воз сигурно окупити све наследнике народа победника из свих република Совјетског Савеза. У то сам апсолутно уверен. На крају крајева, ми делимо једно сећање на тај рат, једну победу и једну истину“ поручио је Лукашенко.
Он је позвао да заједништво како би се гарантовао мир у овако тешком тренутку.
„Само заједно можемо бити слободни и независни“, рекао је он.
Белоруски председник на свечаности у Националном академском Бољшој театру уручио је награде културним радницима и поручио да ниједан народ на свету не може бити истински независан без богатог културног наслеђа и снажног духовног темеља.
Sijarto: Mađarska i Kuvajt pozivaju na mirovne pregovore u Ukrajini

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лукашенко: Велики отаџбински рат научио Белорусе да цене живот се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.