Старо народно веровање: Ставите једну ствар под тепих и привуците срећу и новац у свој живот

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jun.2023, 07:55

Старо народно веровање: Ставите једну ствар под тепих и привуците срећу и новац у свој живот

Према народним веровањима ову намирницу треба да ставите испод тепиха када вас напусти срећа. Фото: Pexels/Madison Inouye Према народним веровањима, уз ове једноставне савете живот ће вам бити као “мед и млеко”.
Откривамо вам неке ствари којих се многи придржавају како би им у кућу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ушли срећа и богатство. Да би срећа посетила кућу, држите у свом дому страни новчић као талисман, али само у сребрној боји.
Да би у животу све ишло као “по лоју“, сачекајте млад Месец и испремештајте намештај по својој кући.
Никада не бацајте полу-поједене комаде хлеба ако не желите да изгубите своју срећу. Комади хлеба, чак и покварени и осушени, не треба бацати, иначе ће богатство напустити кућу. Боље хранити животиње или птице.
Ако вас је срећа напустила, потребно је да сипате со на све прозорске даске у кући. И нека лежи док се срећа не врати. После тога, биће потребно да се со помете (никако је рукама не смете додирнути), стави у кесу и однесе далеко од куће, где ћете је закопати.
Ако се спотакнете о десну ногу, то значи да је невоља близу. Да бисте је избегли, потребно је три пута да газите десном ногом. Ако се спотакнете о леву ногу, то обећава срећу.
Ако вас је новчана срећа напустила, ставите малу количину маховине испод тепиха у вашој кући, новац ће почети да долази.
Задуживање и позајмљивање, као и бројање новца могуће је само до поднева. Ако то урадите увече, онда нећете имати новца. Ако желите да поклоните некоме новчаник, обавезно у њега ставите новчаницу или новчић – тада ће ваш поклон донети добро ономе коме га поклоните, а новац ће се наћи у његовом новчанику. Да, и ваше благостање ће расти.
Након заласка Сунца, не препоручује се пребацивање новца из руке у руку, иначе можете постати сиромашнији. Боље је ставити новац на сто или чак бацити на под, да би га покупио онај коме га дате.
Не би требало да стављате кључеве или шешир на сто, или да седите на столу – то слути на сиромаштво.
Ако се огледало разбије у кући, да бисте избегли невоље, исперите његове делове водом и закопајте их у земљу. Ако у просторији у којој виси огледало, некоме дуго није било добро, или су се тамо посвађали, или се десила нека невоља, огледало се мора обрисати светом водом.
Никада не остављајте нож забоден у хлеб ако не желите да упознате сиромаштво, глад и оскудицу.
Ни у ком случају не дајте сиромашнима новац који сте добили за кусур при куповини соли или хлеба – иначе се и сами можете наћи у сиромаштву. Такође, немојте давати последњу новчаницу која је остала у новчанику.
Након што набавите нови новчаник, ставите скупоцени златни накит тамо на кратко. Тада ће доћи богатство и велики новац.
Navike koje treba da uvedemo pre spavanja za bolji san: Neke će vas iznenaditi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Старо народно веровање: Ставите једну ствар под тепих и привуците срећу и новац у свој живот се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.