Спасојевић: Све снаге усмерене на евакуацију и спасавање људских живота

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jun.2023, 09:24

Спасојевић: Све снаге усмерене на евакуацију и спасавање људских живота

Начелник одељења у Сектору за ванредне ситуације МУП-а Србије Милорад Спасојевић изјавио је данас да је велика териотирија Србије захваћена поплавама и да су све снаге усмерене на спасавање људских живота. Фото: Tанјуг/AP/Marjan Vucetic „Само у јучерашњем дану имали смо преко 217 успешних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << евакуација наших грађана, а то је до сада укупно скоро 295 евакуација од 26. маја када су непогоде почеле да нас прате“, рекао је Спасојевић.
Он је додао да је приоритет да се сви евакуишу и спасу и одведу на сигурно.
„Само синоћ у Дољевцу смо имали 33 евакуисане особе, у Бору 20 рудара је помогло да пређу на другу страну, у Прокупљу је била евакуација скоро 60 људи“, рекао је Спасојевић.
Он је додао да су и даље ангажоване пумпе великог интензитета за црпљење воде у Лучанима и Јагодини, али да се црпљење врши и у Бору, Аранђеловцу, Београду, Пожеги, Косјерићу као и у свим местима у којима је дошло до изливања бујичних водотокова. „Ванредна ситуација проглашена је у скоро 52 општине у Србији, вода је већином захватила обрадиве површине, али су погођена и домаћинства. Вода у Јагодини је отишла ка индустријској зони и тамо је упућена пумпа великог капацитета која ће покушати ту велику површину воде да врати у водотокове“, рекао је Спасојевић.
Он је додао да је западни део Србије примио велику количину воде и да се у свим местима ради на санацији поплава.
„Срећом бројке нису толико велике, вода се полако повлачи, а хидрометеоролози најављују престанак падавина што ће утицати на смањење нивоа воде“, закључује Спасојевић.
 
Na snazi je ukupno 51 vanredna situacija

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Спасојевић: Све снаге усмерене на евакуацију и спасавање људских живота се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.