Јокић: Кошарка није главна ствар у мом животу, већ нешто у чему сам добар

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 10:18

Јокић: Кошарка није главна ствар у мом животу, већ нешто у чему сам добар

Центар Денвера и српски репрезентативац Никола Јокић изјавио је данас да кошарка није главна ствар у његовом животу, већ нешто у чему је заиста добар. Фото: Танјуг/AP Photo/Jack Dempsey Јокић је са екипом Денвера освојио титулу у НБА лиги, а српски кошаркаш је проглашен за најкориснијег >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << играча (МВП) финалне серије. Денвер је тријумфом над Мајамијем у финалној серији 4:1 дошао до прве титуле у историји клуба.
„Осећај је добар. Увек је добро када дођете до циља, али све је у путовању. Губите, осећате се под притиском и стресом, сумњате у себе. Када остварите циљ, све је опуштено“, изјавио је Јокић у разговору за НБА Тудеј са Маликом Ендруз. Српски кошаркаш је истакао да верује да може да буде још бољи.
„Мислим да могу да будем бољи, али морате да се жртвујете. Кошарка није главна ствар у мом животу, она је нешто у чему сам добар“, додао је Јокић.
Тренер Денвера Мајк Мелоун изјавио је после освајања титуле да очекује још трофеја за Денвер.
„Мелоун је врло такмичарски настројен. Шта год да играте са њим, воли да се такмичи. Увек жели више и то је разлог зашто смо победили“, навео је српски кошаркаш. Јокић је на разговор са Маликом Ендруз дошао без МВП трофеја.
„Стварно не знам где је. Оставио сам га код Спаркија (клупски економ Спарки Гонзалес) у соби, али више није тамо. Надам се да ће се појавити у мојој кући“, рекао је Јокић. Српски кошаркаш је изнео низ похвала на рачун саиграча Џамала Мареја и тренер Мелоуна.
„Заиста им верујем. То је најважнија ствар и зато побеђујемо. Џамал је био повређен и мислио је да ће га клуб трејдовати. Играо је лоше, медији су говорили лоше о њему. Али, доказао је свима… Не свима, себи је доказао да може да предводи шампионски тим“, истакао је Јокић.
Јокић ће данас са Нагетсима имати шампионску параду на улицама Денвера, а потом ће отпутовати у Србију. Новинарка је питала кошаркаша Денвера да ли ће имати прославу у Србији. „Видећемо, не знам. Не желим ништа велико, желим да се опустим, одем кући и будем у близини пријатеља и породице. И само да уживам у тренутку“, истакао је Јокић.
Košarkašice Srbije igraju danas protiv Turske prvi meč na Evropskom prvenstvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јокић: Кошарка није главна ствар у мом животу, већ нешто у чему сам добар се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.