Ово је основна животна вештина: Ево како да научите да кажете“НЕ“

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Apr.2023, 08:01

Ово је основна животна вештина: Ево како да научите да кажете“НЕ“

За многе ово може бити изазовно, али дугорочно ће вам помоћи да одржите здраве границе и управљате својим временом и енергијом. Фото: Pexels/Christina Morillo Ево неколико савета који вам могу помоћи да научите да кажете не: Дефинишите своје границе – Схватите сами шта сте спремни да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << урадите, а шта је изван ваше зоне комфора. Ово ће вам помоћи да боље разумете када да кажете да, а када да кажете не.
Будите искрени према себи и другима – Разговарајте о томе како се заиста осећате и шта можете, а шта не можете.
Дајте себи времена – Ако не знате како да одговорите на захтев у тренутку када је поднет, затражите мало времена да размислите. Можете одговорити касније када будете спремни.
Не правдајте се – Ако нешто не можете да урадите, не морате да оправдавате своју одлуку пред другима. Само реци не.
Понављање – Неки људи могу наставити да питају чак и ако сте већ рекли не. Затим само поновите свој одговор.
Не очекујте одобрење – Ваш избор можда неће задовољити неког другог, али то не значи да треба да се предомислите. Запамтите да је ваше право да кажете не.
Научите да користите меке комуникацијске вештине да бисте убедили друге у важност ваше одлуке. На пример, користите речи „Помогао бих, али већ имам много посла“.
Ako želite dobru vezu ili brak s razvedenim muškarcem, ove tri stvari morate znati

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово је основна животна вештина: Ево како да научите да кажете“НЕ“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.