Ђоковић: Ово је моја највећа победа у животу с обзиром на околности

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 14:52

Ђоковић: Ово је моја највећа победа у животу с обзиром на околности

Српски тенисер Новак Ђоковић признао је данас да му је тријумф над Стефаносом Циципасем у финалу Аустралијан опена највећа победа у животу. Фото: Танјуг/АР/Ng Han Guan Ђоковић је данас освојио десети Аустралијан опен и 22. гренд слем трофеј у каријери, пошто је у финалу победио Циципаса >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).
„Морам да кажем дирнут сам стварно речима Циципаса. Велико ти хвала на лепим речима. На терену смо неустрашиви ривали, желимо да победимо, али то не значи да не треба да се поштујемо и да признајемо труд сваког противника. Признајем да си имао велики турнир, али вечерас ниси имао среће. Ово је била велика битка. Ово није твоје последње гренд слем финале, пошто имаш још доста времена“, рекао је Ђоковић по завршетку меча.
Српски тенисер је честитао Циципасу и његовом тиму на свему што су учинили на Аустралијан опену.
„Ти си један од најпрофесионалнијих и најзанимљивих момака на АТП туру. Волео бих да кажем нешто за Грчку и Србију. Ми смо две релативно мале земље које немају тениску традицију и превише играча на које смо могли да се угледамо. Мислим да је порука за било ког младог тенисера и тенисерку који гледа ово и сања да буде где Стефанос и ја данас – сањајте велико, не дајте да вам нико руши снове. Небитно одакле долазите. Што теже детињство имате, постајете снажнији, Стефанос и ја смо доказ тога“, истакао је Ђоковић.
Он је навео да цени љубав и подршку коју добија од своје породице.
„Какво путовање за мене и моју породицу, не знам одакле да почнем. Знам да ме толеришете понекад, чак и моје најгоре стране. Ценим љубав и подршку коју добијам. Не знам да ли ћеш ми Горане (Иванишевић) некада опростити за оно што сам радио све ове године. Овај трофеј је мој, колико и ваш!“, додао је Ђоковић.
Најбољи српски тенисер није играо прошле године на Аустралијан опену.
„Вратио сам се ове године… Хвала свима који су учинили да се осетим добродошлим. Постоји разлог зашто најбољи тенис у каријери играм у Аустралији испред легендарног Рода Лејвера. Трудим се да се уштинем, ово је дугачко путовање. Само мој тим и породица знају кроз шта смо прошли у протеклих четири, пет недеља. Ово је највећа моја победа у животу с обзиром на то какве су околности. Хвала организаторима, надам се да се видимо и следеће године“, закључио је Ђоковић, који ће од сутра званично бити најбољи тенисер на АТП листи.
Циципас: Ђоковић је највећи који је икада држао рекет у историји

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђоковић: Ово је моја највећа победа у животу с обзиром на околности се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.