Изложба слика „Живот посвећен лепоти и уметности” у Галерији Матице српске

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2022, 18:00

Изложба слика „Живот посвећен лепоти и уметности” у Галерији Матице српске

Изложба слика под називом „Живот посвећен лепоти и уметности”, једног од највећих српских стваралаца Уроша Предића, биће отворена 7. октобра у 20 часова у Галерији Матице српске. Фото: НСЕПК2022 Изложба ће бити постављена у току програмског лука „Друга? Европа” и трајаће од 7. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << октобра 2022. године до 31. јануара 2023. године .
Кроз пројекат „Урош Предић за све”, изложба ће бити реализована по највишим музејским стандардима и омогућиће приступачност посетиоцима са и без инвалидитета, свих узрасних категорија.
Изложба ће обухватити: Едукативни програм за децу– посете деце из вртића и школа са вођењем за децу, дечја публикација о животу и раду Уроша Предића на српском, енглеском и француском језику, креативне радионице суботом посвећене изложби.
Едукативни програм за младе – стрип о Урошу Предићу, радионице стрипа са стрип цртачем Милетом Поштићем.
Прилагођавање изложбе слепим и слабовидим посетиоцима – смернице за слободно и самостално кретање по изложбеном простору, 3Д модели за пет слика Уроша Предића који ће бити доступни у простору, уводна легенда и каталог на Брајевом писму, аудио-приче о десет слика Уроша Предића.
Пратећи програм изложбе за глуве и наглуве посетиоце – реализација стручних вођења кроз изложбу са симултаним преводом на знаковни језик и радионица на којима ће посетиоци са и без оштећења слуха, чланови Друштва тумача и преводиоца на знаковни језик, кустоси и посетиоци моћи да остваре међусобну комуникацију и размењују утиске о изложби и делима Уроша Предића. Пратећи програм за особе са интелектуалним инвалидитетом – чланови организације Пер.Арт, у сарадњи са музејским едукаторима Галерије ће у оквиру програма „Уметност и инклузија” реализовати циклус инклузивних радионица (плесних, музичких и ликовних) инспирисаних Предићевим делима, усмерених ка размени стечених знања, искустава и доживљаја који ће финалним инклузивним радом бити представљени широј јавности.
Пратећи програм за изложбе за особе трећег доба – радионице у простору Галерије током којих ће стари и млади разговарати о традиционалним представама на делима Уроша Предића и њиховој вредности данас, док ће за старе особе које не могу доћи у Галерију, бити организоване радионице Предић у коферу током којих ће кустоси и музејски едукатори из Галерије носити репродукције дела у домове за старе и разговарати о њима са корисницима домова.
Партнери на реализацији изложбе су узорне европске музејске установе по питању приступачности: Уметничко-историјски музеј у Бечу и Тифолошки музеј у Загребу.
Догађај је приступачан особама са физичким и сензорним инвалидитетом (глуве и слепе).
Predstavljanje romana za decu Miloša Mihailovića u Gradskoj biblioteci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изложба слика „Живот посвећен лепоти и уметности” у Галерији Матице српске се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.