Пројекат „Креирамо могућност за кројење новог живота“ у Сремској Митровици

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Sep.2022, 19:30

Пројекат „Креирамо могућност за кројење новог живота“ у Сремској Митровици

У Градској кући у Сремској Митровици уприличена је додела опреме за реализоване бизнис планове корисницима, потписивање уговора у оквиру пројекта „Креирамо могућности за кројење новог живота“. Фото: WikimediaCommons/Julian Nyča
Циљ пројекта је промовисање социјалног предузетништва >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и циркуларне економије, а 20 полазника је прошло обуку. Након потписивања уговора, организован је обилазак постројења за рециклажу текстила, послодавца „Спилдпро д.о.о.“ у ком је један број полазника почео са радом.
Циљ пројекта је промовисање социјалног предузетништва и циркуларне економије. У оквиру овог програма спроведене су обуке за рањиве социјалне категорије. 20 полазника је прошло обуку, 15 је добило запослење у фабрици, а њих 10 је добило шивеће машине. Ради се о преради и рециклажи текстила, те се ради и о и зеленом предузетништву.
Град Сремска Митровица је одабрана на конкурсу за доделу бесповртаних средстава у износу од 100 хиљада еура, јер је идеја која је добијена за спровођења пројекта у Граду иновативна са становишта запошљавања и сектора у коме се ради, а реч је о зеленој економији и запошљавању у зеленим пословима. Други елемент је социјално предузетништво. Потписани су уговори, а 6 самозапослених корисника је добило ваучере за набавку опреме, јер су писали добре бизнис планове, а Град им помаже да да се оснаже и своје планове и оставе, изјавила је градоначелница Светлана Миловановић.
Сремска Митровица је почела да примењује социјално предузетништво и на млађим нараштајима, наима у митровачкој Гимназији су одржана предавање на ту тему. Посебна вредост овог пројекта је та што је паралелно урађена и обука за све локалне службенике из целог округа, који су сазнали нешто ново о зеленом екологији, зеленим пословима и социјално предузетништву. Сви ови елементи су потребни и корисни за даље планирање локланих политика.

Opštine, JP i ministarstva predstavili plan o štednji struje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пројекат „Креирамо могућност за кројење новог живота“ у Сремској Митровици се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.