Кисић: Српска војска животима поплочала пут слободе

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Sep.2022, 15:06

Кисић: Српска војска животима поплочала пут слободе

Поводом обележавања 104. годишњице пробоја Солунског фронта, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић предводила је, у оквиру савезничког меморијала у Поликастру, државну комеморативну свечаност полагања венаца и одавања почасти. Фото: Танјуг/Дејан >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Урошевић „Данас смо овде у Поликастру, да се заједно поклонимо бесмртној војсци наших предака, који су својом храброшћу и животима поплочали пут којим ми данас слободно корачамо“, поручила је министарка Кисић, која је положила венце на Споменик силама савезницама у Великом рату и на Спомен-бисту председнику српске владе за време Великог рата Николи Пашићу.
Кисић је истакла да се Србија сећа свих храбрих војника, њихових мука и патње, али пре свега њихове неописиве снаге и љубави према домовини која их је терала да иду напред, да не одустају и да се боре за своју слободу и слободу будућих генерација.
„Оно што су наши преци учинили за нашу Србију не сме никада да се заборави. Зато смо данас овде да покажемо да се то никада неће ни десити. Наша обавеза је да им и на овај начин кажемо хвала, да им поручимо да због њих знамо како се брани и воли отаџбина и да им обећамо да ћемо њихова дела и херојство преносити и на будућа поколења“, нагласила је Кисић. Министарка је додала да Србија не заборавља ни оне који су српској војсци пружили руку спаса када јој је била најпотребнија, који су њом делили муку и заједно се, раме уз раме, борили за мир.
Зато, како је истакла, меморијал на Поликастру представља доказ колико је тада заједничка борба била важна, јер је утабала пут ка победи у Првом светском рату.
„Меморијал на Поликастру представља симбол једне велике епохе и славног периода у коме је Европа показала да су слобода и мир основни принцип по коме треба да почива свако друштво. Република Србија наставиће да се на тим принципима даље гради и развија“, поручила је Кисић.
Комеморативној свечаности у Поликастру присуствовао је и министар за рад и борачко-инвалидску заштиту Републике Српске Душко Милуновић, а пошту су одали и представници Конзулата Србије у Солуну, делегације Министарства одбране и Војске Србије, представници Републике Грчке, представници удружења опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.
Vučić sutra prima akreditive novoimenovanih ambasadora

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кисић: Српска војска животима поплочала пут слободе се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.