Здраве навике које могу побољшати ваш живот

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2024, 16:01

Здраве навике које могу побољшати ваш живот

Које су то здраве навике које треба да негује свако од нас како би нам живот био бољи и квалитетнији? Фото: Pixabay/RAEng_Publications Довољно сна Сан веома утиче на опште здравље нашег организма. Недовољно сна има утицаја на све виталне функције организма, као што су рад срца, добра циркулација >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и менталне способности. Не заборавите да је нашем телу потребно време за одмор, односно прилика да „напунимо батерије“. Из тог разлога је потребно довољно квалитетног сна.
Најбоље би било да имате устаљен ритам, односно да увек у исто време одлазите на спавање, као и да се будите увек у исто време. Што се тиче дужине спавања, мишљења су различита, али препоручљиво је негде између 7 и 9 сати квалитетног сна. Како бисте лакше утонули у сан, било би добро да читате књигу уместо да гледате ТВ или да скролујете по телефону.
Редовна физичка активност Да бисте били физички активни није нужно да идете у теретану или фитнес центар. Уколико изаберете трчање, нису вам потребна никаква улагања сем добре воље и истрајности. Осим што је трчање веома здраво за ваш имуни систем, изузетно добро утиче на позитивно расположење као и на прилив енергије.
Уместо трчања можете изабрати да вежбате код куће. Предност је што вам не треба скупа опрема како бисте тело довели у добру форму.
На јутјубу можете наћи мноштво видеа, како за почетнике тако и за професионалне спортисте. На вама је само да се покренете и да не одустајете од зацртаног циља.
Читање Када сте последњи пут прочитали неку књигу? Не дозволите да имате изговоре као што је недостатак времена. Ако не стижете у току дана, пре спавања сигурно можете прочитати неколико страна добре књиге. Не заборавите да читање развија машту, емпатију, критичко и аналитичко мишљење.
Истраживања која су рађена су показала да читање може ублажити депресију и смањити шансе за добијање Алцхајмерове болести. Читање је веома учинковит начин за добијање менталног и духовног надахнућа.
Сунчеви зраци доприносе бољем расположењу Витамин Д је веома важан за целокупно здравље, а сунчева светлост помаже у његовој производњи. Осим тога, сунчева енергија изузетно позитивно утиче на расположење. Дакле, веома је важно да што више времена проводите напољу. Колико год да имате обавеза, не заборавите да је од пресудне важности посветити време само себи. Уколико нисте до сада, можда је сад право време да усвојите здраве навике, које ће несумњиво побољшати сваки сегмент вашег живота.
Медитација Медитација је веома битна како бисте ослободили свој ум од разних мисли које вам се непрестано врзмају по глави. Често нам се дешава да нисмо свесни својих мисли а још чешће да неке ствари радимо механички. Како бисте релаксирали и ум и тело, неопходно је да свакодневно проведете неколико минута медитирајући. Можда ће вам у почетку бити незгодно да се фокусирате на стање без мисли, али с временом, када вам то постане рутина, схватићете колико је делотворно. Током медитације дах се успорава, а ви сте фокусирани на дисање. На тај начин ћете елиминисати стрес и осећаћете се полетно и растерећено.
Навели смо вам само неке здраве навике које ће вам побољшати квалитет живота.
На вама је само да их примењујете и да будете истрајни. Тек када схватите да вам је здравље приоритет, моћи ћете много боље да функционишете на свим животним пољима.
Poverenje – osnov svake iskrene veze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Здраве навике које могу побољшати ваш живот се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.