Намирнице које ми једемо и не можемо да замислимо живот без њих у Америци су забрањене!

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Mar.2024, 18:01

Намирнице које ми једемо и не можемо да замислимо живот без њих у Америци су забрањене!

Постоје намирнице и производи без којих ми не можемо да замислимо живот, а у Америци су забрањени. Фото: Pixabay/Ronile Киндер јаје не само да се не може купити у америчким продавницама, већ ће вам бити и заплењено на аеродрому ако покушате да га унесете у земљу.
Дакле, код нас и у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << остатку света неке сасвим уобичајене ствари могу бити забрањене у САД, а ми смо издвојили најнеобичније забране. Да ли је ово оправдано, процените сами.
Киндер јаја Киндер јаје је измишљено у Италији 1972. године. То је чоколада у облику јајета унутар које се налази пластична кутија са играчком. Иако је овај десерт од када се појавио на тржишту популаран у већини земаља, укључујући и нашу земљу, нисмо могли да замислимо детињство без Киндер јајета, у Сједињеним Америчким Државама је законом забрањено. Америчка влада је забранила Киндер јаја управо због играчке у пластичној кутији коју види као потенцијалну опасност од гушења мале деце. Киндер јаје не само да се не може купити у америчким продавницама, већ ће бити и заплењено на аеродрому ако покушате да га унесете у земљу.
Коњско месо Коњско месо је изузетно здраво, али га је забрањено продавати у Америци. Истраживања су показала да је коњско месо изузетно здраво – богато је протеинима и гвожђем, а има низак проценат масти. Иако није нелегално јести коњско месо у Сједињеним Државама, нелегално је продавати коња за људску исхрану. Неке државе, као што је Тексас, изричито забрањују продају или клање коња намењених за људску исхрану. До забране је дошло због неконтролисаног давања опасних лекова коњима пре клања у САД, што може бити опасно и по здравље људи.
Гушчја јетра Foie gras или паштета од гушчје јетре познати је специјалитет француске кухиње у којем се ужива у Европи. Али његова производња и продаја у неким деловима Сједињених Америчких Држава, као што су Њујорк и Калифорнија, забрањени су законом. До забране је дошло због насилног начина храњења гусака. Младе гуске се хране храном, обично кукурузом, све док им јетра не набубре до осам пута више од природне величине. Отекла јетра се затим користи за припрему ове паштете.
Šta možete da uradite ako vam se brzo prazni baterija mobilnog telefona?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Намирнице које ми једемо и не можемо да замислимо живот без њих у Америци су забрањене! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.