Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 12:38

Мартин Скорсезе примио почасног Златног медведа Берлиналеа за животно дело

Амерички редитељ Мартин Скорсезе (82) примио је почасног Златног медведа за животно дело овогодишњег Берлинског филмског фестивала. Фото: Танјуг/Sebastian Christoph Gollnow/dpa via AP У саопштењу поводом награде Берлинале наводи се да је оскаровац Скорсезе један од „најутицајнијих редитеља >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у свету филма“.
„Велика нам је част што још једном на Берлиналеу можемо да поздравимо великог пријатеља фестивала и уручимо му нашу најважнију награду“, саопштили су водитељи фестивала. Након доделе награде приказан је Скорсезеов филм „Двострука игра“ из 2006. године.
Пре доделе награде Скорсезе је на конференцији за новинаре изразио оптимизам када је реч о будућности филма. „Не мислим да филм умире него се само мења“, рекао је он.
Берлинале је отворен прошле недеље и трајаће до 25. фебруара.
Bijonse postala prva crnkinja koja je zauzela broj jedan na listi kantri muzike

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мартин Скорсезе примио почасног Златног медведа Берлиналеа за животно дело се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.