Путин: Све што се дешава око Украјине за Русију је питање живота и смрти

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Feb.2024, 15:50

Путин: Све што се дешава око Украјине за Русију је питање живота и смрти

Руски председник Владимир Путин изјавио је да је све што се дешава око Украјине за Русију питање живота и смрти, судбина земље, док је за Запад то само питање њихове тактичке позиције. Фото: Танјуг/AP/Maksim Blinov Путин је у интервјуу за ТВ Русија 24, осврћући се на историјски део свог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << интервјуа америчком новинару Такеру Карлсону, рекао да је важно да и руски, а још више слушаоци и гледаоци у иностранству, схвате колико је за Русију осетљиво и важно све што се дешава на украјинском правцу, преноси РИА Новости.
„За њих (Запад) ово је побољшање тактичке позиције. Али за нас је ово судбина, ово је питање живота и смрти“, истакао је Путин.
Он је тако одговорио на питање о делу свог недавног интервјуа који је дао Карлсону, а који је посветио историји, односно пореклу руске државности.
„Желео сам да људи који ће то слушати то схвате. Да ли сам у томе успео или не, није на мени да судим“, додао је Путин.
Истакао је да део интервјуа који се односи на историју западни гледаоци неће моћи лако да разумеју, али да је тај део важан како би у иностранству могли да разумеју како Русија размишља.
Амерички новинар Текер Карлсон објавио је 9. фебруара интервју са Путином, а Путин је на почетку интервјуа говорио о наставку руске државе.
Интервју је привукао велику пажњу у целом свету, пошто је реч о првом Путином интервјуу једном западном новинару после почетка напада Русије на Украјину у фебруару 2022. године.
Borelj: EU mora da se pripremi za dug period tenzija sa Rusijom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путин: Све што се дешава око Украјине за Русију је питање живота и смрти се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.