ЕБРД: Удвостручен број грађана задовољних животом у Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2024, 13:41

ЕБРД: Удвостручен број грађана задовољних животом у Србији

Број грађана који су задовољни животом у Србији је удвостручен у поређењу са 2006. годином, произилази из извештаја о транзицији Европске банке за обнову и развој (ЕБРД). Фото: Градске инфо Велико је задовољство представити извештај о транзицији у Народној банци Србије и дискутовати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о импресивном расту процента људи који су задовољни животом з Србији, са 27 одсто у 2006. години на садашњих 58 одсто, написао је економиста ЕБРД Александар Плеханов на друштвеној мрежи X (Твитер).
Према његовим речима, дискутовало се и о томе како да у Србији буде још више људи који су задовољни својим животом. „У извештају Европске банке за обнову и развој који се данас презентује наводе се и резултати анализе World Happiness Report, према којој је број земаља из ЕБРД региона који се налазе у групи 50 најсрећнијих повећан са само три у 2016. години на 12 у 2022. години“, истиче гувернер Народне банке Србије (НБС) Јоргованка Табаковић.
Она је нагласила да је Србија обезбедила своје место у овој групи и остварила трећи највећи помак у претходној деценији, наводи се на сајту НБС. „То је још једна потврда исправности економске политике у Србији“, закључила је Јоргованка Табаковић.
Mnoštvo programa i obuka za nezaposlene

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕБРД: Удвостручен број грађана задовољних животом у Србији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.