Будилник или аларм на телефону? Вратите будилник у живот, ево зашто!

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Feb.2024, 18:00

Будилник или аларм на телефону? Вратите будилник у живот, ево зашто!

Класични будилници су застарели уређаји у данашњем свету синхронизоване технологије, где паметни телефони обављају сав посао. Али да ли треба да размислимо и вратимо добри стари будилник у употребу? Фото: Pixabay/iqbalnuril Неки су престали да користе аларм на свом паметном телефону >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и уместо тога прешли на старомодни аналогни будилник. Зашто?
Један од корисника је изјавио: „Свако јутро, док сам покушавао да зауставим звоњење аларма на мом мобилном телефону како бих могао још мало да спавам, бомбардовао би ме лавина обавештења, једно за другим. Мој мобилни телефон би ме обавестио да су ми пријатељи послали на десетине порука претходне ноћи, добијао бих обавештења са Инстаграма, гомилу мејлова. Са толико обавештења, био бих под стресом пре него што бих попио јутарњу кафу“.
Ово су само неке од изјава и коментара људи на тему буђења.
Ово су само неки од разлога због којих је боље да користите будилник уместо аларма на телефону: Може вам нарушити сан Многи имају проблем са самоконторолом, и тешко им је да се одупру нагону да прегледају шта се дешава на друштвеним мрежама, када узму телефон у руке како би подесили аларм пре спавања. Поред каснијег одласка на спавање, плаво светло мобилног телефона пореметиће вам сан и биће вам теже да заспите.
Може вам пореметити јутарњу рутину Опет, чим ујутро узмемо мобилни телефон, пошто морамо да угасимо аларм, често гледамо шта се дешава у свету, на друштвеним мрежама, проверавамо е-пошту. Ова непланирана активност захтева време, а када видите колико се сати постајете нервозни јер сада морате што пре да се култивишете и започнете дан.
Теже је чути аларм на мобилном телефону Будући да звук аларма на мобилном телефону никада није толико гласан као прави будилник, може се догодити да га не чујемо и сви знамо какве проблеме ово доноси. Током дана се навикнемо на звук телефона, па га зато ујутру са лакоћом игноришемо, мишлећи да то није наш телефон него нечији туђи.
Батерија се може испразнити Аларм на телефону не ради ако је батерија празна, а чак и најодговорнији понекад забораве да ставе телефон на пуњење. Ако се батерија испразни, аларм се неће огласити и ви ћете се успавати. Паметније је ако ујутру имате неку битну обавезу да се пробудите са класичним будилником.
Који будилник купити Данас постоји много дизајна будилника. Од верзија класичних радио будилника, преко ретро дизајна класичних произвођача, па чак до необичних дизајна у виду робота, сова или зечева. Модернији модели укључују ноћна светла у боји, пројекторе који могу да пројектују време на ваш зид или плафон, УСБ портове за звучнике или контролу температуре или влажности.
Aparati u domaćinstvu koji troše najviše električne energije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Будилник или аларм на телефону? Вратите будилник у живот, ево зашто! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.