Нове едукативне табле крај путева: Национални парк Ђердап и Министарство заштите животне средине обележили место сусрета људи и животиња

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jan.2024, 20:16

Нове едукативне табле крај путева: Национални парк Ђердап и Министарство заштите животне средине обележили место сусрета људи и животиња

Национални парк Ђердап, препознатљив као центар биодиверзитета, поставио је едукативне табле на местима сусрета људи и животиња. Пројекат је реализован у сарадњи са Министарством заштите животне средине. Ово је први пројекат оваквог типа на територији заштићених подручја >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Србији. Фото: PrtSc -Како би се смањиле акцидентне ситуације у саобраћају, Национални парк Ђердап познат као центар биодиверзитета, поставио је едукативне табле на местима сусрета људи и животиња. Таблама су обележени најчешћи коридори пет животињских врста од којих су неке строго заштићене, попут евроазијског риса и видре. Обележени су и коридори јелена, јежа и лисице који нису угрожени, али се показало да су често страдали на саобраћајницама. Пројекат је реализовао управљач овог заштићеног подручја, уз подршку ЈП „Национални парк Ђердап“ и Министарства заштите животне средине. Први је пројекат овог типа на територији заштићених подручја у Србији- написано је у објави.
Фото: PrtSc  
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Ministarstvo ZŽS (@ministarstvozzs)


Kosovska Mitrovica i Leposavić: Ogroman odziv Srba sa severa za smenu gradonačelnika (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нове едукативне табле крај путева: Национални парк Ђердап и Министарство заштите животне средине обележили место сусрета људи и животиња се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.