Zvanično izabrana najmodernija boja za 2024: Obožavaćete da je nosite

Izvor: B92, 10.Dec.2023, 10:38

Zvanično izabrana najmodernija boja za 2024: Obožavaćete da je nosite

Možete li pretpostaviti koja boja je "must have" u 2024. godini?

Kompanija Pantone, vodeći svetski autoritet u oblasti boja, odabrala je nijansu za 2024. godinu. To čine svake godine i na osnovu analaza piste visoke mode, trendova u dizajnu enterijera, momenata u pop kulturi i ljudske psihologije, za jednu veruju da će obeležiti sledeću.

Objavljeno je da je za 2024. godinu ta boja - boja breskve. To je boja koja se u spektru boja nalazi između ružičaste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i narandžaste.

Nijansa breskve donosi osećaj ljubaznosti i nežnosti, prenosi poruku brige i deljenja, zajedništva i saradnje. To je topla i prijatna nijansa koja naglašava želju za zajedništvom sa drugima ili za uživanjem u tišini i osećaju utočišta.

Prema istraživanju Pantone-a, nijansa koja će definisati narednu godinu je lagani, voćni ton, koji evocira mir i spokoj.

"Prolazimo kroz mnogo previranja u našim životima i potrebna nam je boja koja neguje. To je topla i ugodna nijansa. Veoma je taktilno. Mislimo da je u ovakvom trenutku taktilnost zaista važna: dodirnuti druge ljude i spojiti ih kod kuće", kaže za CNN specijalista za boje Litris Eisman.

Tonovi breskve u modi 2024.

Tonovi breskve bili su veoma prisutni na modnim pistama tokom predstavljanja kolekcija za proleće i leto 2024, posebno na Nedelji mode u Milanu. U tome su prednjačili brendovi Gucci, Jil Sander i Sportmak, a mnoge poznate ličnosti su ove godine izabrale slične nijanse za crveni tepih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.