Zubari ih ne preporučuju: Ako želite kvalitetne zube izbegavajte ove tri namirnice

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2018, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zubari ih ne preporučuju: Ako želite kvalitetne zube izbegavajte ove tri namirnice

Čuvajte svoje zube.

Higijena nije jedina koja je odgovorna za blistav osmeh, ipak je potrebno mnogo više. Koliko god voleli da jedete neke namirnice, imajte na umu da one možda nisu uvek dobre za vaše zube.

ZA BLISTAV OSMEH: Kako se rešiti zubnog kamenca?

Ove tri namirnice su na listi za izbegavanje i to sa dobrim razlogom.

One su najčešči uzrok lomljenja zuba. Nekako svi najviše vole one koje se nisu iskokale, a one su najopasnije. Uostalom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bioskop je nezamisliv bez njih. Ipak obratite pažnju, vaši zubi su u pitanju.

Ovo je užasna namirnica za vaše zube. Bez obzira na to koje voće prefereirate, ono je prepuno šećera koji se lepi za zube. 
To je najčešče koncentrisani šećer  koji je veoma lepljiv i stvara karijes na bočnim zubima.

Ako jutro počinjete sa čašom tople vode i limunom, treba da znate da limun i agrumi uopšte, zbog svoje kiselosti uništavaju zubnu gleđ.

Ono što je važno da znate je da kiselina iz južnog voća šteti zubima kao i sam šećer.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.