Znate li koliko dugo smete da koristite svoju kozmetiku?

Izvor: NaDlanu.com, 16.Mar.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znate li koliko dugo smete da koristite svoju kozmetiku?

Parfem je najdugovečniji kozmetički preparat i može da traje od osam do deset godina. Preparate koje koristite oko očiju treba najčešće da menjate.

TEČNI PUDERProsečni rok trajanja tečnog pudera je od šest meseci do godinu dana. Važno je samo da ne dirate direktno rukama grlo bočice jer se mikrobi s ruku lako prošire po vašoj omiljenoj podlozi.Zato radije puder sipajti na gornju stranu dlana i potom prstima nanesite na lice. Ako se promeni tekstura i puder počne da se >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << razdvaja, ne preporučuje se da ga više koristite.KARMINRuž traje do godinu dana. Krajnje je vreme da ga bacite ako promeni teksturu, postane previše kremast, lepljiv ili se toliko isuši da popuca. Vek trajanja produžićete ako ga držite na hladnom mestu.OLOVKE I KREONIOlovke za oči i obrve imaju isti vek trajanja kao i ruž i mogu da izdrže do godinu dana. Olovke traju duže od većine preparata za oči jer se stalno oštre. Čuvajte ih van kupatila, zbog vlage koja ih razara.MASKARAMaskara traje tri meseca, a po potrebi možete da je promenite i ranije.RUMENILO I PUDER U KAMENURumenilo i puder u kamenu traju do dve godine. Važno je da budu na suvom mestu. Redovno čistite četkice.SENKE ZA OČISenke traju skoro dve godine, ali pošto ih koriste na očima menjajte ih i ranije.LAK ZA NOKTELak za nokte ima vek trajanja od jedne do dve godine. Treba da ga držite na suvom i hladnom mestu, što dalje od direktnih sunčevih zraka i vrućine. izvor: Ženski kutak

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.