Žene, PREKINITE sa ovim ŠTO PRE: Zbog ove FATALNE GREŠKE možete da uništite zdravlje i zadobijete ožiljke

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 23:04

Žene, PREKINITE sa ovim ŠTO PRE: Zbog ove FATALNE GREŠKE možete da uništite zdravlje i zadobijete ožiljke

Ne bi bilo loše da obratite pažnju na ovo, ukoliko ste neko ko upotrebljava proizvode za negu i ulepšavanje.

Kada je u pitanju šminka dešava se da povremeno stavimo veći akcenat na izgled umesto na praktičnost, udobnost i higijenu. Društvene mreže, u želji za lajkovima i što većem broju klikova, umeju da prikažu prakse koje nisu najpogodije za zdravlje našeg lica.

Na primer, kada koristimo proizvode sa pipetama, kao što su tečni puderi, serumi, rumenila, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hajlajteri i sl. po ugledu na pojedine influensere prislanjamo pipetu direktno na lice, umesto da proizvod nanesemo na ruku, bez dodirivanja pipetom i onda ga nanesemo na lice.

Šminkerka, koja je na TikTok-u poznata kao Mirka Šminka pozvala je svoje pratioce na opreznost.

Kako je istakla, pipeta nikada ne sme da dođe u kontakt sa licem kako se bakterije sa lica ne bi prenele nazad u proizvod. Objasnila je da influenseri koji dozvoljavaju da im pipeta dodiruje lice ili ne znaju da to nije dobro za lice, ili žele da sakupe što više lajkova.

Bakterije umeju da budu vrlo opasne i dovedu do raznih komplikacija, pa i akni koje ostavljaju ožiljke.

Mirka je na kraju pokazala ispravan način nanošenja proizvoda sa pipetom. Nanela je malu količinu tečnog pudera na ruku, a potom ga prstom razmazala po licu.

Detaljnije pogledajte u narednom videu zapisu:

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.