Žene, NOĆAS UOČI PREOBRAŽENJA zamislite želju i URADITE OVO - Sutra vam već stiže odgovor da li će se sve ispuniti

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Avg.2023, 20:24

Žene, NOĆAS UOČI PREOBRAŽENJA zamislite želju i URADITE OVO - Sutra vam već stiže odgovor da li će se sve ispuniti

Sutra slavimo dan kada se Isus Hristos preobrazio u sunčevu svetlost!

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra obeležavaju Preobraženje Gospodnje, a ovaj praznuije posvećen Isusu Hristu koji se na gori Tavor preobgrazio u sunčevu svetlost. Sutrašnji praznik je prilika da se promenite, počente od početka i zaobravite stare obrasce za koje znate da vam više ne služe.

Više o običajima pročitajte OVDE, a večeras uoči praznika običaj je da žene vežu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oko ruke crveni ili beli konac i zamisle želju.  Ako se konac ne prekine u toku dana, želja će se ispuniti.

Prema rasprostranjenom verovanju, na ovaj dan se ne radi, takođe, na ovaj dan ne treba preko dana lenčariti i spavati, jer ko tada odspava, preobraziće se, pa će cele godine biti dremljiv.

Nije dobro ni da neko plače jer će plakati cele godine, a ni da ljudi ceo dan provedu u kafani - da im ne pređe u naviku i da ne postanu raspikuće.

Ali ono što obavezno treba učiniti jeste da prvi put probate grožđe. Na ovaj dan se strogo posti, a u šumadijskim selima je običaj da se pričešćuju u crkvi.

Crkveni vašari s narodnim veseljem održavaju se širom Srbije. Veruje se da ako je na ovaj dan lepo vreme, sledeće godine neće biti dobra letina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.