Želudac vam je stao i imate jako veliku BOL U STOMAKU: Na ove navike posebno obratite pažnju i izbegavajte ih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2023, 15:38

Želudac vam je stao i imate jako veliku BOL U STOMAKU: Na ove navike posebno obratite pažnju i izbegavajte ih!

Ovaj zdravstveni poremećaj prate i drugi simptomi, kao što su nadimanje, mučnina i povraćanje

Prejedanje, grickanje “s nogu”, stres i drugi faktori glavni su razlozi zašto se javlja otežano varenje, veoma neprijatno stanje.

Ako je varenje otežano, osoba ima osećaj da želudac “stoji”, to jest da se uneta hrana ne vari i ne odlazi dalje iz želuca. .

Zašto želudac “stoji”

Otežano varenje je zdravstveni problem uzrokovan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompleksom spoljašnjih i unutrašnjih faktora. Najčešće su u pitanju:

Prvi, najkarakterističniji simptom otežanog varenja je osećaj težine u želucu. Kao da se hrana zaglavila i da ne može da se svari. A postepeno se javljaju i ostali simptomi:

Ako vas navedeni simptomi stalno progone, obavezno se obratite lekaru kako bi se što pre otkrio i otklonio uzrok otežanog varenja.

Šta da radite ako vam “stane” želudac

Najsigurniji način za borbu protiv otežanog varenja je pravilna ishrana i odbacivanje štetnih navika. Sledite ove smernice:

Samo lekar može otkriti zašto je želudac zaglavljen. Ako prethodni saveti ne daju željene rezultate, obavezno se javite lekaru. Zašto biste se mučili i trpeli nešto što može lako da se reši?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.