Zbog ovog jela je Ivana nastavila učešće u MasterChef-u; recept za džigericu s jabukom i palentom

Izvor: B92, 23.Dec.2023, 10:06

Zbog ovog jela je Ivana nastavila učešće u MasterChef-u; recept za džigericu s jabukom i palentom

Ivana Ostojić iz Koceljeva obezbedila je sebi nastavak takmičenja u najpoznatijem kulinarsko-takmičarskom šou programu "MasterChef" koji se emituje na Prvoj televiziji, a njeno "neobično" jelo naišlo je na pozitivne reakcije žirija.

Ivana nije krila koliko je srećna što je Filip Ćirić deo stručnog žirija, s obzirom da njegov rad već dugo prati i velika želja joj je da joj baš on bude mentor. Ona je odlučila da u prvoj emisiji kulinarsko-takmičarskog šou programa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napravi džigericu sa jabukom i palentom, a ako vam se svidelo ovo jelo, u nastavku teksta predstavljamo vam njen recept.

Sastojci:

- svinjska džigerica

- jagnjeća maramica

- jabuka

- ulje

- so

- biber

- tucana paprika

- med

- kupine

- palenta

- mocarela

- celer

Priprema:

Džigericu sa gornje strane pokriti jabukom, zamotati u maramicu i peći 20-25 minuta u zagrejanoj rerni, na nekih 200°C. Palentu skuvati, ohladiti i njom obložiti komadiće mocarele, pa pržiti u dubokom ulju.

Celer narendati na tračice i pržiti u dubokom ulju, kao i listove celera. Od meda, tucane paprike i kupina skuvati džem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.