Izvor: B92, 23.Dec.2023, 10:06
Zbog ovog jela je Ivana nastavila učešće u MasterChef-u; recept za džigericu s jabukom i palentom
Ivana Ostojić iz Koceljeva obezbedila je sebi nastavak takmičenja u najpoznatijem kulinarsko-takmičarskom šou programu "MasterChef" koji se emituje na Prvoj televiziji, a njeno "neobično" jelo naišlo je na pozitivne reakcije žirija.
Ivana nije krila koliko je srećna što je Filip Ćirić deo stručnog žirija, s obzirom da njegov rad već dugo prati i velika želja joj je da joj baš on bude mentor. Ona je odlučila da u prvoj emisiji kulinarsko-takmičarskog šou programa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napravi džigericu sa jabukom i palentom, a ako vam se svidelo ovo jelo, u nastavku teksta predstavljamo vam njen recept.
Sastojci:
- svinjska džigerica
- jagnjeća maramica
- jabuka
- ulje
- so
- biber
- tucana paprika
- med
- kupine
- palenta
- mocarela
- celer
Priprema:
Džigericu sa gornje strane pokriti jabukom, zamotati u maramicu i peći 20-25 minuta u zagrejanoj rerni, na nekih 200°C. Palentu skuvati, ohladiti i njom obložiti komadiće mocarele, pa pržiti u dubokom ulju.
Celer narendati na tračice i pržiti u dubokom ulju, kao i listove celera. Od meda, tucane paprike i kupina skuvati džem.