Zbog ovih loših navika naša koža ubrzano stari

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2018, 03:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog ovih loših navika naša koža ubrzano stari

Čak i ako ste vrlo brižni kada je nega kože u pitanju, postoji mogućnost da ona postane suva i izgubi svoju prirodnu elastičnost. To znači da možda nekim svojim, lošim navikama ubrzavate proces starenja svoje kože. Dobra vest je da te navike možete jednostavno iskoreniti i uz malo dodatne brige, koža će vam i dalje biti meka i zdrava.

Navodimo neke navike koje izazivaju prevremeno starenje kože i kojih se što pre morate odreći.

Alkohol čini da naše telo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ubrzano dehidrira i otežava apsorpciju vitamina neophodnih za proizvodnju kolagena, zato njegova učestala konzumacija čini da naša koža izgubi svoju elastičnost.

Visok nivo šećera smanjuje nivo kolagena u koži, isušuje je i dovodi do pojave bora, pa ako želite da sačuvate kvalitet svoje kože, pravo je vreme da se oprostite sa slatkišima.

Ako predugo gledate u ekran svog računara, ispod vaših očiju stvoriće se podočnjaci, a ako se ova navika ponavlja svakodnevno, bore oko očiju pojaviće se vrlo brzo.

Preterana potreba preparata za negu lica može isušiti vašu kožu i osiromašiti prirodna ulja koja ona proizvodi, što dovodi do bržeg pucanja kože i pojave bora.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.