Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2022, 16:46

"Zbog ove stvari nastaju TUMORI I DEPRESIJA": Evo šta nam SAVETUJE jeromonah SERAFIM PETKOVIĆ

Još uvek postoje mudri sveštenici...

Otac Serafim je poznat u narodu kao jedan od onih sveštenika od kojeg možete svašta čuti.

Često za vreme ručka drži besede i priča događaje iz stvarnih života ljudi.

- Od neoproštenih uvreda nastaju tumori. Od pretrenih briga za decom nastaju tumori. Šta je briga? Briga je molitva za ono što nećemo. Zašto? Zato što pokazuje naše neverje. Brinemo samo ono što satana sugeriše, a on sugeriše uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nešto loše. I da će loše biti, i da nas vraća u prošlost, pa da razmišljamo, zašto nismo uradili ovo ili ono - govorio je Serafim.

Prošlost je prošlost, tamo nemamo šta da promenimo! Ako smo se pokajali, ako smo se ispovedili, nema razloga da se vraćamo na to.

- Ako mi prihvatamo naše misli, još upotrebimo našu maštu, potpadamo pod vlast. Tako se upada i u depresije, i u sve takve stvari. Moramo da naučimo da se borimo, i da stražimo na mislima! Ako primetimo da su naše misli otišle u drugom pravcu i ako smo stalno u nekim mislima, brigama… onda da moramo pružiti jači otpor!

"Prvi hrišćani su bili tako puni radosti, da su svi želeli da postanu pravoslavni hrišćani! Bili su jednoga duha, i stalno su bili u blagodati. Znači, tamo gde je blagodat, tamo nema: tuge, straha, depresije. Dolaze mi ljudi i samo se žale - rekao je jeromonah.

Njegovim pričama i besedama možete prisustvovati u manastiru Svete Trojice u Bjelim Vodama kod Ljubovije gde otac Serafim verno služi Bogu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.