Zbog čega žene najčešće traže razvod

Izvor: B92, 14.Jan.2022, 16:14

Zbog čega žene najčešće traže razvod

Nedostatak komunikacije, svađe, varanje: mnogo je razloga zašto se brak raspada i dolazi do razvoda. Istraživanja su pokazala da se heteroseksualni parovi često rastanu jer žene često vide stvari drugačije od muškaraca i osećaju se neshvaćeno.

Takođe, u istraživanju objavljenom u American Sociological Association, istraživač Majkl J. Rozenfeld je tokom šest godina ispitivao za koji je pol verovatnije da će zatražiti razvod. Rezultat na kraju dugog istraživanja: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od ukupno 92 razvoda braka, u čak 69 posto žene su pokrenule razvod. Dok muškarci obično vide kvalitet svog braka u drugačijem svetlu i drugačije ga ocenjuju, objašnjenje žena vezano za razvod uglavnom je bilo sledeće: "Nisam više bila zaljubljena u njega, bio je sebičan i nezreo. Bila sam spremna da krenem dalje i pronađem bolju ljubav".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.