Zašto bi trebalo da odemo u krevet pre ponoci?

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Nov.2020, 00:03

Zašto bi trebalo da odemo u krevet pre ponoci?

Najbolji sati za odmaranje tela su između 22 h i 6 h ujutru.

Faza od 90 minuta pre ponoći jedna je od najmoćnijih faza sna, jer je to period u kom se telo puni", kaže dr Ramlakhan.

 "Ona nas pomlađuje na svim nivoima - fizički, mentalno, emocionalno i, verujem, duhovno.Ta faza spavanja jednostavno leči", tvrdi dr Ramlakhan.

U zavisnosti od sna, važi pravilo kako ćemo započeti dan. Nuačna istraživanja su pokazala da je mnogo bitno i u koje vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << utonemo u san.

Trenuci pre ponoći, definitivno su najdragoceniji, pa je jako važno zbog našeg tela, da zaspimo pre 12.

- Područje mozga koji se naziva cirkadijalni tajmer pomaže u usklađivanju kretanja i funkcije svake ćelije u telu sa nivoom svetlosti i tame u okruženju. Kako nivo svetlosti opada ispod određene granice, ona kroz oči šalje poruku pinealnoj žlezdi, a zatim svaka ćelija u telu počinje da prilagođava svoje funkcije - objasnila je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.