Zamenite kreme hranom koja podmlađuje

Izvor: Prva.rs, 11.Feb.2014, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenite kreme hranom koja podmlađuje

Britanski stručnjaci Univerziteta u Šefildu poručuju da treba zaboraviti "magične" kreme. Pravi "lek" protiv starenja je u frižideru. Ne može se zaustaviti proces starenja, ali može da se uspori tako što će se redovno konzumirati namirnice, koje će odložiti i svesti na minimum efekte starenja, piše Dejli mejl.
Ove namirnice bogate antioksidansima odlični su saveznici u borbi protiv starenja, budući da sprečavaju razlaganje kolagena u koži i zapaljenske procese koji doprinose >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << stvaranju bora. Bobičasto voće, višnje ili nar obiluju vitaminom C, koji je doveden u vezu sa hidriranjem kože i sprečavanjem razvoja bora.
Nema sumnje da su masline zdrave za srce, ali su odlične i za zdravlje kože. Osim što hidrira telesni omotač, maslinovo ulje bogato je antioksidansima, koji pomažu da se organizam zaštiti od dejstva slobodnih radikala koji izazivaju starenje.
Šargarepe, breskve i kajsije dobar su izvor vitamina A, dobijenog iz beta karotena, važnog za zdrav rast ćelija, hidriranje kože, sprečavanje perutanja i smanjenje bora.
Hrana bogata likopenom - paradajz i lubenica - podstiče stvaranje pro-kolagena, proteina koji održava zdravu strukturu kože. Studije su pokazale da ishrana bogata kuvanim paradajzom može pomoći u sprečavanju oštećenja kože usled UV zračenja čak do 30 odsto.
Masne ribe, poput divljeg lososa, bogate su omega-3 masnim kiselinama, protivzapaljenskim nutrijentom, koji hidrira kožu i daje joj zdrav sjaj.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.