Zaljubljeni teže razlikuju ukuse

Izvor: NaDlanu.com, 15.Mar.2013, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaljubljeni teže razlikuju ukuse

Zaljubljene osobe teže razlikuju ukuse, a krivci za to su hormoni. U jednom istraživanju je utvrđeno da je nivo oksitocina, 'hormona ljubavi', zaista uticao na granicu osetljivosti na ukuse kod zaljubljenih osoba.

U jednom istraživanju, koje je obuhvatilo 50 osoba, među kojima je bilo sveže zaljubljenih, onih koji su u dužoj vezi i samaca, mereno je reagovanje na ukus hrane.Tokom testa svi ispitanici morali su da probaju i pomirišu određenu hranu, i ostave nakon toga uzorak pljuvačke. >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Za utvrđivanje promena u telu uzeti su hormoni oksitocin i testosteron.Rezultati testa su pokazali da je nivo oksitocina, "hormona ljubavi", zaista uticao na granicu osetljivosti na ukuse kod zaljubljenih osoba.Nivo oksitocina je bio najniži kod osoba koje nemaju stalnog partnera, ali je zato osetljivost na ukuse kod njih bila najviša.Izvor: Mondo

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.