Začini na licu

Izvor: B92, 13.Dec.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Začini na licu

Blago zatezanje, crvenilo i svrab nedvosmisleno upozoravaju da je vašoj koži neophodna dodatna nega i zaštita od hladnoće i vetra.

U tu svrhu može da posluži jednostavna maska za lice od začina i meda, koju možete lako da napravite. Toliko je ukusna i mirišljava da možete i da je probate, a lice će vam biti zahvalno. Med i muskatni oraščić imaju protivupalna svojstva i odlično "peglaju" otečene kapke i podočnjake, smiruju crvenilo i akne, dok cimet hrani kožu i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deluje kao blagi piling.

Pomešajte pola kašičice muskatnog oraščića, kašiku meda i pola kašičice cimeta, mešajte dok ne dobijete finu smesu. Stavite je na očišćeno lice i ostavite 15 minuta, isperite mlakom vodom i istapkajte lice čistim frotirskim peškirom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.