Zaboravite na šminku i pramenove: Seksi izgled se krije u ovome

Izvor: B92, 11.Avg.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaboravite na šminku i pramenove: Seksi izgled se krije u ovome

Zaboravite na plave pramenove i napadnu šminku ako želite da budete seksi jer je recept mnogo prostiji i ne zahteva previše truda, već naprotiv.

Naučnici tvrde da male promene u izgledu ne samo da nas ne čine atraktivnijim, već mogu da dovedu do toga da ljudima izgledamo krajnje neprivlačno zato što tako zbunjujemo mozak drugih osoba.

Hod koji ne priliči našem obliku tela, boja kose koja se ne poklapa sa obrvama i šminka koja krije prirodne crte lica mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da načine više štete nego koristi ako želite da izgledate seksi i atraktivno.

Ovo barem tvrde istraživači iz Ontarija koji su posmatrali efekat načina na koji hodamo.

Dobrovoljcima su prikazivani kratki filmovi osoba koje hodaju nakon čega su oni ocenjivali njihovu atraktivnost.

Pritom, dobrovoljci nisu mogli da vide same ljude već obrise njihovog tela i pokrete.

Kada je atraktivan hod kombinovan sa prelepim telom, ukupan efekat bio je znatno manje privlačan nego što su naučnici to očekivali.

Kao rezultat toga, lepa devojka koja pokušava da usvoji seksi hod sebe zapravo može da učini manje seksi.

„Naš vizuelni sistem je osetljiv detektor laži koji može da uoči i najmanje nedoslednosti i negativno reaguje na njih“, tvrdi vođa istraživanja Nikolaus Troje.

On veruje da je naš mozak evoluirao da vrlo lako može da primeti neslaganje u pokretu i izgledu.

Ova veština je našim precima omogućavala da lako uoče povređene životinje u krdu i izdvoje ih kao lak plen. Slično ovome, osoba koja se kreće nespretno našem mozgu može dati signal da je bolesna i samim tim loš izbor za partnera.

Iako je istraživanje bilo fokusirano na pokrete, Troje veruje da i druge suptilne promene u našem izgledu mogu dovesti do kontra efekta.

"Ako imate plavu kosu i tamne obrve i želite da izgledate prirodnije i lepše, to vam možda neće uspeti zato što će taj izgled ljudima poslati signal da nešto sa vama nije kako treba. Ako imate neke sumnje, uvek je najbolje da budete ono što jeste“, tvrdi Troje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zaboravite na šminku i pramenove: Seksi izgled se krije u ovome

Izvor: Svet plus, 11.Avg.2015

Zaboravite na plave pramenove i napadnu šminku ako želite da budete seksi jer je recept mnogo prostiji i ne zahteva previše truda, već naprotiv...Naučnici tvrde da male promene u izgledu ne samo da nas ne čine atraktivnijim, već mogu da dovedu do toga da ljudima izgledamo krajnje neprivlačno...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.