Za sve ljubitelje kafe afogato je pravi izbor: Italijanski dezert od dva sastojka

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 17:15

Za sve ljubitelje kafe afogato je pravi izbor: Italijanski dezert od dva sastojka

Afogato je italijanski dezert i prava poslastica za ljubitelje kafe. Takođe, odličan je izbor za letnje dane...

Iako ne postoji zvanični i univerzalni način kako da napravite ovaj interesantni dezert, on zapravo ne iziskuje nikakve posebne kulinarske veštine.

Jednostavan je za pripremu, te su vam potrebna samo dva sastojka, a to su kafa i sladoled. Pored toga, svoj afogato možete da ukrasite čokoladnim mrvicama, a možete koristiti šlag i razne jestive >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dekoracije za torte i kolače.

Prema originalnim italijanskim recepturama, trebalo bi da koristite espreso, ali kao zamenu možete da koristite neke instant kafe ili našu domaću kafu. Samo je potrebno da kafa ne bude prejakog ukusa.

Priprema:

Skuvajte kafu i ostavite je da se malo ohladi. Kafu možete i potpuno ohladiti. Potom u čašu ili posudu za sladoled stavite jednu do dve kugle sladoleda od vanile i prelijte kafom. Takođe, u šoljicu možete dodati rum ili neki liker.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.