Za sve ljubitelje KROMPIRA! Musaka sa pirinčem idelan ručak i u vreme POSTA i u vreme mrsa - uverite se sami!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2023, 07:41

Za sve ljubitelje KROMPIRA! Musaka sa pirinčem idelan ručak i u vreme POSTA i u vreme mrsa - uverite se sami!

Za sve koji obožavaju ovo povrće malo osveženje u vidu novog recepta

Skoro da nema osobe koja ne voli krompir. U danima posta bakin recept za krompir sa pirinčem može biti idealan obrok, ali i odličan prilog uz meso.

U pripremi ručka, najvažnije je da bude ukusan, da može da zasiti, ali i da se brzo priprema. Recept za ovu musaku zadovoljava sva tri kriterijuma. Za ljubitelje krompira, ovo će biti idelan obrok.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Potrebno je:

Priprema:

Luk i papriku iseći na trakice, pa ih proržiti. Dodati začin, mleveni biber i vrste paprika /mlevenu i ljutu) i izmešati varjačom. Krompir iseći na kolutove, dodati ulje, biber, granule belog luka kao i peršunov list. Na dno đuvečare staviti pola količine krompira, pa sipati sve iz tiganja - luk i papriku. Na kraju posuti sa opranim pirinčem.

Pokriti sa ostatkom krompira. U činiju sipati 300 ml vode i kašiku instanta, pa izmesati i preliti krompir. Još malo preliti uljem. Peći na 220 stepeni C pokriveno oko 45 min. Krompir mora ostati mekan, nikako suv. Uz jednu amper čorbicu i salatu ručak je prelep. Krompir je toliko sladak da ja i deka izgrebemo tepsiju do dna.

Uživajte! 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.