
Izvor: B92, 23.Feb.2020, 11:50 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Za prave gurmane: Ušuškani krompir sa krompirom i začinima
Ovo će se pravim gurmanima veoma dopasti.
Potrebno je:
1/2 kg domaćih kobasica
500 gr krompira
ulja
soli, bibera
ruzmarina, origana
4 čena belog luka
peršunov list
Aleva slatka i tucana ljuta paprika
Priprema:
Krompir očistiti i iseći na tanke listiće, može i na rende. Posoliti, dodati sve začine, pouljiti i izmešati.
Pleh obložiti pek papirom i u sredinu staviti kobasice.
Krompire stavljati na gomilice jedan pored drugog u krug oko kobasica.
Još malo preliti uljem i peći na 200 stepeni C oko 50 min.
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.