Za prave gurmane: Ušuškani krompir sa krompirom i začinima

Izvor: B92, 23.Feb.2020, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za prave gurmane: Ušuškani krompir sa krompirom i začinima

Ovo će se pravim gurmanima veoma dopasti.

Potrebno je:

1/2 kg domaćih kobasica

500 gr krompira

ulja

soli, bibera

ruzmarina, origana

4 čena belog luka

peršunov list

Aleva slatka i tucana ljuta paprika

Priprema:

Krompir očistiti i iseći na tanke listiće, može i na rende. Posoliti, dodati sve začine, pouljiti i izmešati.

Pleh obložiti pek papirom i u sredinu staviti kobasice.

Krompire stavljati na gomilice jedan pored drugog u krug oko kobasica.

Još malo preliti uljem i peći na 200 stepeni C oko 50 min.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.