Za UMORNE NOGE, proširene vene i hemoroide! Napravite JESENJU TINKTURU od kestena i OČISTITE KRV

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2023, 16:13

Za UMORNE NOGE, proširene vene i hemoroide! Napravite JESENJU TINKTURU od kestena i OČISTITE KRV

Tinktura od kestena je pravo blago!

Ništa ne podseća na jesen više nego miris vrućih kestena. Poznato je stotinu različitih vrsta kestena, a uopšteno se dele na pitome i divlje. Pitomi su jestivi, a posebna poslastica među njima su lovranski maruni koji su slađi i veći od običnih kestena, dok obični divlji kesten poseduje lekovita svojstva, ali je nejestiv.

Najčešće se spominje kao pomoć kod varikoznih vena i oštećenja kapilara, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njegovi ekstrakti koriste se za pripremu lekovitih tinktura.

Odlično deluje kod reume, upale stomaka i creva, varikoznih vena, bolova u mišićima, opekotina, smrzavanja ili poboljšavanja cirkulacije krvi.

Pogledajte kako se lako može napraviti kod kuće.

Kesteni nisu samo prelepi, već su veoma zdravi. Tinktura od kestena biće nezamenjiva u mnogim slučajevima. Pogledajte kako da napravite tinkturu kestena.

Recept za tinkturu kestena - sastojci:

Tinktura od kestena - priprema

Kestenje narežite ili iseckajte na manje komade. Lišče se drobi prstima i stavlja u veliku (oko 1,5 l) teglu. Ulijte litar votke preko kestena i ostavite dve nedelje (10-14 dana). Svakih nekoliko dana protresemo teglu tako da se sastojci pomešaju. Nakon dve nedelje, procedite sadržaj kroz gazu i sipajte u tamnu staklenu bocu. Tinkturu kestena čuvamo na tamnom i hladnom mestu, najbolje u frižideru.

Tinktura od kestena - upotreba:

Tinkturom od kestena možete privremeno tretirati oticanje, varikozne vene i hladna stopala. Za želudac ili jačanje krvnih sudova - maksimalno 30 kapi dnevno. Pre upotrebe tinkture vredi se posavetovati sa lekarom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.