Za 3 dana 1 kilogram manje: Pravilo brze dijete je jednostavno - trebalo bi da jedete samo ovo

Izvor: B92, 18.Jun.2023, 09:21

Za 3 dana 1 kilogram manje: Pravilo brze dijete je jednostavno - trebalo bi da jedete samo ovo

Ukoliko tragate za brzim načinom da skinete nekoliko kilograma ovo je super dijeta za vas.

U moru najrazličitijih dijeta i režima kojih danas ima veoma mnogo trodnevna dijeta bila je i ostala jedna od najpopularnijih, još od osamdesetih godina.

Nju mnogi poznaju i pod nazivom vojnička ili mornarička dijeta. Ljudi joj najčećšće pribegavaju nakon praznika, jer se baš tada nakupi onih nekoliko kilograma koji nam prave probleme.

Ova dijeta je veoma rigorozna, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa je mnogi lekari i nutricionisti ne preporučuju u dužem vremenskom periodu.

Trodnevnom dijetom pojedine osobe mogu izgubiti čak do 4 kilograma (s tim da se tu prvenstveno radi o gubitku vode), ali osećaj zadovoljstva zbog brzih rezultata je veliki.

Rezultati ove dijete se zasnivaju na sniženom unosu kalorija, a samim tim se ubrzava i metabolizam i sagorevaju se masne naslage.

Jelovnik:

Doručak: pola grejpfruta, parče tosta, dvije kašike namaza od kikirikija i kafa ili čaj

Ručak: pola šoljice tunjevine, parče tosta, kafa ili čaj

Večera: 100 g bilo koje vrste mesa, šoljica zelenog graška, pola banane, manja jabuka i šoljica sladoleda od vanilije

Ovaj jelovnik možete da primenjujete do 7 dana, a onda se savetuje da se napravi pauza, jer organizam ovakvom ishranom ne dobija sve što mu je potrebno za normalno svakodnevno funkcionisanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.