ZNATE LI KAKO SE PRAVILNO PERE KUPAĆI? Zbog ove KOBNE GREŠKE  ubrzo će izgledati OFUCANO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2020, 13:38

ZNATE LI KAKO SE PRAVILNO PERE KUPAĆI? Zbog ove KOBNE GREŠKE ubrzo će izgledati OFUCANO!

Velika greška.

Ako ste među onim srećnicima koji će celo leto provesti u kupaćem kostimu, blago vama! No, znate li kako se pravilno brinuti i održavati kostime koji su napravljeni od osetljivih materijala, a koju svakodnevno izlažete suncu, soli ili hloru?

 Stručnjaci su savetovali za Fox News, koji je najbolji način za pranje kupaćeg kostima, a da vam on, pritom, traje što duže.

 Dženifer Aoni, voditeljka i stručnjak za komunikaciju i glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naučnik u Henkelu napominje da pre bilo kakvoga tretiranja kupaćeg kostima pažljivo proučite što piše na priloženoj etiketi.

Bilo bi dobro da kupaći kostim perete nakon svakoga korišćenja, a iako ga mnogi ubacuju u mašinu za pranje veša, najbolja metoda je pranje na ruke. Tako ćete ukloniti so, hlor, kremu za sunčanje i prirodna ulja, ali mu i produžiti vek trajanja, jer je tkanina od koje je sačinjena većina kupaćih kostima izrazito osetljiva i zahteva pažljivo rukovanje.

Kada se vratite s plaže ili bazena, nemojte ostavljati mokar kostim predugo u kesi ili torbi, već ga odmah operite jer u suprotnom može zadržati neugodne mirise. Uzmite blagi deterdžent ili čak samo običnu vodu i dobro isperite kostim, a zatim ga stavite na ravnu površinu na hladnom mestu, obvezno u zatvorenom prostoru.

Pustite da se kupaći kostim osuši na vazduhu, kako bi se očuvala njegova forma. Kupaće kostime nikad nemojte sušiti na suncu, napominju stručnjaci, jer UV svetlo može izbeliti tkaninu, baš kao i mašinu za sušenje veša. Još jedna stvar koju bi trebalo izbegavati jeste ceđenje kostima rukama. Tako uništavate elastičnost i kostim gubi svoju formu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.