ŽMURIŠ DOK SE LJUBIŠ sa partnerom? Evo šta to zapravo ZNAČI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2020, 14:52

ŽMURIŠ DOK SE LJUBIŠ sa partnerom? Evo šta to zapravo ZNAČI!

Objašnjenje zašto neki ljudi žmure dok se ljube, a neki ne.

Ljubljenje sa zatvorenim očima nam je svima postalo normalno, ali i dalje je moguće da ćeš naleteti na osobu koja to neće raditi. Svako ima svoje razloge, ali nauka ima odgovor na pitanje zašto većina ipak zatvara oči dok se ljubi.

Ovo nam nstinktivno dođe da uradimo kada se ljubimo sa nekim, ali postoji razlog zašto to radimo. Tačnije, njih 3.

Pomaže mozgu da se bolje fokusira >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Psiholozi su različitim istraživanjima došli do zaključka da se bolje koncentrišemo kada imamo što manje stvari u vidokrugu koje odvlače pažnju. Kada žmirimo, mozak nam se lakše koncentriše na tu jednu stvar. Nije baš romantično, ali ako osoba sa kojom se ljubiš ima otvorene oči, dobre su šanse da razmišlja o nečemu skroz desetom.

Daje prednost dodiru da prevlada

Kada zatvoriš oči i prepustiš se, zaboravićeš na sve drugo oko tebe i bićeš u potpunosti u tom trenutku, u tom poljupcu. Kada se ljubimo sa nekim ko nam se sviđa, želimo da doživljaj učinimo što nezaboravnijim.

Ljubljenje se sa otvorenim očima je čudno, neprijatno i ne baš romantično

Iako je kontakt očima važan i na neki način može te povezati sa drugom osobom, ljubljenje nije ni mesto ni vreme za održavanje kontakta očima. Ljubljenje s otvorenim očima će učiniti da se druga osoba oseća neugodno i čudno, a osobi koja to radi doživljaj neće biti toliko dobar i intenzivan koliko bi bio sa zatvorenim očima. Na ovaj način, kada su nekome oči otvorene, hrpa različitih podataka stiže do mozga i on je zatrpan svim i svačim i zbog toga neće osećati sva ona strastvena osećanja dok se ljubi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.