ZAVISNIK STE OD MASTURBACIJE? Ako vam se OVO dešava, što pre napravite pauzu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Mar.2019, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAVISNIK STE OD MASTURBACIJE? Ako vam se OVO dešava, što pre napravite pauzu!

Preti vam...

Nema sumnje da baš svi masturbiraju i u tome nema ničeg lošeg.

Međutim, stvar prelazi u domen lošeg kada iz ugađanja sebi sve pređe u zavisnost. Znate kako su nekada bake i mame govorile: "Ne diraj to, osušiće ti se kičma" i tome slično? Ne kažemo da su u pravu, ali ne kažemo ni da nisu.

Ovo je pet znakova da preterujete sa masturbacijom i da to ima velike negativne posledice.

POVREĐUJETE SE

Niko ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << niti treba da određuje koliko je puta nedeljno normalno samozadovoljavati se, ali ako ste došli do te tačke da vas sve boli a vi ne prestajete, moguće je da se stvar otrgla kontroli i da se sve pretvorilo u kompulsivni poremećaj.

PRETERUJETE

Ako pod svakim znakom i najmanjeg stresa odmah pomišljate na masturbaciju kao na olakšanje, verovatno imate problem. U ovakvim slučajevima moguće je da masturbaciju koristite kao beg od svih problema.

LOŠE VAM UTIČE NA VEZU

Masturbacija u umerenim količinama je čak i poželjna, ali ako u tom preterujete na kraju ćete se udaljiti od partnera i stvoriti mnogo problema u vezi.

NEGATIVNO UTIČE NA VAŠE VIĐENJE SEBE

Nema razloga da ne uživate u masturbaciji jer je to vreme koje posvećujete sebi. Međutim, ako umesto zadovoljstva stalno osećate strah, usamljenost i otupljenost, moguće je da preterujete.

NE MOŽETE DA SMANJITE

Znate da je aktivnost prerasla u opsesiju kada ne možete da smanjite intenzitet ili da je potpuno odbacite. Ako ste već pokušavali da smanjite količinu masturbiranja i nikako vam ne ide, trebalo bi da potražite stručnu pomoć.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.