ZATVOR I NADUTOST:  Niste ni svesni da vam namirnice, koje jedete skoro svaki dan, prouzrokuju ovaj problem

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2023, 18:26

ZATVOR I NADUTOST: Niste ni svesni da vam namirnice, koje jedete skoro svaki dan, prouzrokuju ovaj problem

Potrebno je izbegavati određenu hranu

Svaki čovek je ponekad imao problem sa zatvorom i svesni smo koliko on može da bude težak i nezgodan, posebno ako traje nekoliko dana ili se ponavlja.

Uzrok ovakvog stanja obično je ishrana, odnosno namirnice koje ne odgovaraju našem organizmu, a da toga nismo ni svesni. Ove poteškoće uglavnom imaju odrasli ljudi zbog načina života i nedovoljne aktivnosti, kao i loše ishrane.

Koja hrana izaziva zatvor?
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Svi volimo brzu hranu (hamburgeri, pljeskavice, pomfrit…) i danas je veoma prisutna u svakodnevnom životu. Ipak iako je veoma ukusna, nezdrava je i prepuna masnoća i glavna kada je u pitanju pojava zatvora.

Ovom problemu takođe doprinose i prerađene žitarice poput belog hleba, peciva, belog pirinča, kao i crveno meso koje uvek možete da zamenite ribom ili piletinom.

Slatkiši su neprijatelj i našem stomaku, jer su sve poslastice prepune šećera koji uzrokuje smanjeno pražnjenje creva.

Kako bi pomogli našem organizmu bitno je da znamo i koje su to namirnice koje mogu da nam reše ovaj problem.

Suve šljive, jabuke, koštunjičavo voće, kivi, kruške... veoma su bitni za naš probavni sistem, jer su bogate vlaknima i zato bi bilo veoma dobro da ih uvrstite u svoj meni. Pored toga veoma je korisno i da pijete dovoljno vode, nezaslađenih čajeva i sokova koji će hidrirati creva i pomoći pri pražnjenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.