ZARAŽEN SAM jer igla nije dezinfikovana... - Kubura otkrio detalje borbe sa OPAKOM BOLEŠĆU: Ovo je prvo osetio

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2024, 12:07

"ZARAŽEN SAM jer igla nije dezinfikovana..." - Kubura otkrio detalje borbe sa OPAKOM BOLEŠĆU: Ovo je prvo osetio

Glumac Aleksandar Srećković Kubura retko govori o svom privatnom životu, ali je u par navrata otkrio pojedine detalje o borbi sa bolešću.

Glumac Aleksandar Srećković Kubura retko govori o svom privatnom životu, ali je u par navrata otkrio pojedine detalje o borbi sa bolešću.

On je detaljnije opisao kakav zdravstveni problem je nastao nakon što je bio zaražen virusom.

Naime, kako je glumac istakao, on je tokom školovanja dobio hepatitis B.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Nekim nesrećnim slučajem, u svojoj 13. godini, odnosno u sedmom razredu osnovne škole, tokom vakcinacije za redovnu vakcinu koju su svi primili, nisam primio prvu vakcinu i morao sam da primim ponovljenu dozu, odnosno revakcinaciju, i dok sam primao tu revakcinaciju, nešto se desilo da sam bio zaražen hepatitisom B ili se tada zvao australijski antigen - ispričao je glumac i dodao:

- U to vreme u Kraljevu, gde sam išao u školu, vršena je revakcinacija onim starim iglama koje su pre ubrizgavanja dezinfikovane na plamenu. Nažalost, u toj gužvi, kada su došli kod mene, nas dvoje iz razreda kojima je bila potrebna revakcinacija, igla nije bila dezinfikovana. Ona je posle mene dezinfikovana, tako da moj prijatelj nije bio zaražen, ali ja jesam - dodao je Kubura.

Kubura je u intervjuu otkrio i simptome koje je tada imao, a zbog pomenutog virusa je morao da leži mesec dana i tom prilikom mu je pripisana rigorozna dijeta i strogo mirovanje.

- Prvo sam dobio žuticu, kada su utvrdili uzrok žutice, shvatili smo da nemam kontakt sa krvlju osim te vakcine, odnosno revakcinacije koja se desila nekoliko meseci ranije, i tako sam zaključio da sam zaražen u tom pravcu. Simptomi su bili veoma jaka žutica i bilirubin koji je bio nekoliko puta veći od normalnog nivoa. Jetra je bila jako napadnuta, otekla, imao sam mučninu i gubio sam snagu. Ne sećam se sad da li je temperatura, možda i nije, morao sam na rigoroznu dijetu i mirovanje. Traje dugo. Mislim da sam morao da ležim dobrih mesec dana, ne sećam se kakva je bila terapija“, zaključio je glumac u emisiji „RTS Ordinacija".

Srbija Danas/K.L.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.