ZAPALJIVI SU I IZAZIVAJU TROVANJE: Evo ZAŠTO nekim preparatima nije mesto u kuhinji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Sep.2019, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAPALJIVI SU I IZAZIVAJU TROVANJE: Evo ZAŠTO nekim preparatima nije mesto u kuhinji!

Nađite im drugu ostavu!

Kako biste se što bolje snalazili u kuhinji sigurno ste dosta radili na organizaciji. Mnoge domaćice imaju običaj da preparate za čišćenje drže blizu sudopere, a to je greška.

Elementi ispod sudopere u većini kuća su skladište za kućnu hemiju, krpe i ubruse a to nije dobro. Liza Duli, britanska savetnica za organizaciju stvari, kaže da ovim predmetima nikako nije mesto ispod sudopere.

Neotvorena hemija
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Neotvorena sredstva za čišćenje, sapuni, kese za đubre nikako ne treba da stoje tu, već u ostavi.

Opasne hemikalije 

Ako kao i većina ispod sudopere držite i izbeljivač, asepsol i slične stvari, što pre im pronađite drugo mesto, naročito ako imate decu! Ako ih i nemate, te proizvode sklonite iz kuhinje jer ne smeju da budu blizu hrane, upozorava Liza. U isti koš spadaju i zapaljivi proizvodi jer se u kuhinji pod određenim uslovima i u blizini vatre mogu zapaliti.

Kuhinjski ubrusi i krpe

Iako vam je verovatno najzgodnije da ih držite tu, nije im mesto ispod sudopere jer će stalno biti vlažni i brzo se uništiti. Vlaga može da ošteti tkaninu ili je ubuđa, a da ne govorimo o bakterijama koje se brzo skupljaju. Ukoliko ovako čuvanu krpu koristite za čišćenje posuđa može doći do trovanja ili raznih infekcija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.