ZALJUBLJENA SI? Evo da li si u stanju da RACIONALNO rasuđuješ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2020, 16:57

ZALJUBLJENA SI? Evo da li si u stanju da RACIONALNO rasuđuješ!

Na donošenje životnih odluka najviše utiču dva osećanja - strah i ljubav.

Često se kaže da zaljubljena osoba ne može racionalno da rasuđuje, jer joj je "pomućen" um zbog leptirića u stomaku, ali pojedini naučnici to demantuju.

Oni iznose niz argumenata u korist ljudi koji, kako navode, najbolje odluke donose upravo u trenutku najveće zaljubljenosti.

Istraživači sa Univerziteta Minesota sproveli su studiju koja je pokazala da su oni hrabriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << skloniji da u svakoj situaciji "preseku" bez mnogo razmišljanja, samostalniji su u odlučivanju i osećaju da imaju vetar u leđa, za razliku od onih koji nisu u fazi zaljubljenosti, jer su tada plašljiviji, više se priklanjaju mišljenju većine i obično propuštaju dobre prilike, misleći da samo kupuju vreme.

Istraživanje je pokazalo i da im je intuicija mnogo bolja, što su naučnici objasnili činjenicom da su im čula nadražena najlepšim osećanjem, pa uglavnom ne greše u proceni. To naročito važi za odnos i donošenje odluka u vezi sa poslom. Stručnjaci su time potvrdili početnu pretpostavku da na donošenje životnih odluka najviše utiču dva osećanja - strah i ljubav.

- O važnim stvarima nemojte da odlučujete u trenucima kada se osećate prestrašeno, ranjivo i nezaštićeno, jer ćete verovatno pogrešiti i kasnije se kajati - savetuju stručnjaci koji su radili ovo istraživanje.

Sa OVIM PROBLEMOM ste se sigurno nekada susreli: Otkrivamo TRAJNO REŠENJE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.