ZABORAVITE RENDE I NOŽEVE! Profesionalni kuvari objasnili U ČEMU GREŠITE kada sečete kupus!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2023, 07:11

ZABORAVITE RENDE I NOŽEVE! Profesionalni kuvari objasnili U ČEMU GREŠITE kada sečete kupus!

Omiljena salata mnogih Srba se uz ovaj savet veoma lako priprema

Kupus salata je na našim trpezama jedna od najpopularnijih, i sprema se za gotovo svako slavlje. Ali, za ovaj način seckanja niste čuli.

Naime, profesionalni kuvari otkrili su svoju tajnu najmekše kupus salate, i rado je podelili sa vama.

Da biste iseckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je da primenite jednostavnu tehniku i da zaboravite klasično rende >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ili velike noževe za rezanje kupusa.

Sve što vam treba je ljuštilica za čišćenje povrća.

Glavicu kupusa isecite na polovine, a potom i na četvrtine. Spustite četvrtinu glavice kupusa na dasku, uzmite ljuštilicu za povrće i povlačite gore-dole po unutrašnjosti kupusa. Salata će biti podjednako isečena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing.

Pored toga, posao će biti brzo obavljen, a domaćica neće morati da uloži mnogo snage da bi spremila salatu. Da bi salata bila što ukusnija, obavezno uz so dodajte i malo šećera, standardno – ulje i sirće, ali i malo vode.

Dobro izmešajte salatu i ostavite da odstoji petnaestak minuta pre nego što ćete je poslužiti uz glavno jelo. Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će “podići” slani ukus, pa će salata biti neodoljiva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.