ZA PAR NEDELJA 4 KILOGRAMA MANJE: Svako jutro u jogurt DODAJ jednu KAŠIČICU ovog začina - veoma jednostavno

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2021, 11:17

ZA PAR NEDELJA 4 KILOGRAMA MANJE: Svako jutro u jogurt DODAJ jednu KAŠIČICU ovog začina - veoma jednostavno

Pripremite se na vreme za praznike

Bliži nam se zima, a samim tim i praznici i slave, dani kada možda većina i nabaci višak kilograma.

Zato je pravo vreme krenuti sa razmišljanjem o efikasnom i dobrom skidanju kilograma.

Prvih par kilograma obično je najlakše izgubiti, a mi vam sada dajemo recept za to. Reč je o začinu koji sprečava nadutost, čisti creva i za par dana ćete primietiti da vam je stomak ravniji.

Kumin začin kao lek >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Kumin je dragoceno sredstvo za lečenje dijareje, a može vas osloboditi nadutosti i grčeva. Na zapadu, on se sada koristi uglavnom u veterinarskoj medicini, kao sredstvo protiv nadimanja, ali i dalje ostaje tradicionalni biljni lek na istoku. Pretpostavlja se da se kumin kao lek može da poveća laktaciju i smanjuje mučninu u trudnoći.

Pokazalo se da je efikasan u lečenju sindroma karpalnog tunela, kao i dijareje, problema sa varenjem i jutarnje mučnine. Kumin takođe stimuliše apetit. Iako su istraživanja još u toku, rane studije navode da kumin, među brojnim drugim začinima, može imati snažan efekat u prevenciji dijabetesa smanjivanjem mogućnosti nastanka hipoglikemije.

Sam začin kumin ima detoksikacijska i hemopreventivna svojstva. Osim toga, ima blagotvorne antioksidanse kao što su vitamin C i vitamin A u svom hemijskom sastavu, pored esencijalnih ulja.

 Kumin i jogurt za mršavljenje

Kumin i jogurt jesu odlična i dobitna kombinacija za mršavljenje. Ova kumin dijeta traje tri meseca, a za to vreme, svaki dan treba razmutiti tri grama (malo manje od jedne kašičice) kumina u 140 ml nisko-masnog jogurta. Ovu mešavinu popiti, poželjno na prazan stomak. Ovo je metoda za mršavljenje bez gladovanja, a rezultati su impresivni. Možete izgutiti i do četiri kilograma za mesec dana.

Evo kako da pripremite čaj od kumina.

Da pripremite lekoviti kumin čaj, sledite sledeća uputstva:

Sastojci:

Priprema čaja od kumina:

Uzmite odgovarajući sud i dodajte jednu kašičicu kumin semena. Zagrejte malo na niskoj temperaturi oko 5 sekundi, a zatim sipajte 250 ml pijaće vode i pustite da provri. Posle ključanja, pokrijte čaj i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Procedite kumin čaj i pijte toplo. Prema vašem ukusu, možete dodati med ili prstohvat soli. Kumin čaj se koristi kao lek prvenstveno kod stomačnih i respiratornih problema.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.