Vrućine nam DONOSE VATRU U KREVETU! Evo ZBOG ČEGA smo PRIVLAČNIJI leti iako ne volimo toplo vreme!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 17:23

Vrućine nam DONOSE VATRU U KREVETU! Evo ZBOG ČEGA smo PRIVLAČNIJI leti iako ne volimo toplo vreme!

Tokom leta smo interesantniji jedni drugima!

Iako su tek počele, visoke temperature nas tek očekuju tokom leta. Mnogima teško padaju i utiču na raspoloženje. Međutim, uprkos lošim stranama, prisustvo sunca i toplote podstiče ljude da se osećaju živahnije kada je reč o intimnim odnosima.

Tokom leta, sunce dodatno dovodi do oslobađanje serotonina i dopamina, hormona koji nas čine srećnim, zadovoljnim i pritom utiču na protok krvi i energiju. Još jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << važan činilac za naše zdravlje, kožu, kosti, nokte jeste vitamin D kojeg u mnogo većim količinama dobijamo tokom letnjih mesec.

Ipak, trudite se da se preterano ne izlažete suncu i redovno se hidrirajte. Takođe, Nacionalni institut za zdravlje Velike Britanije ističe da je vitamin D jedan od činilaca za erektilnu funkciju i poboljšanje se*sualnog zadovoljstva.

Dodajte ovome činjenici da se vaš partner verovatno više znoji i stoga oslobađa feromone (prirodne mirise) koji igraju ulogu u se*sualnoj privlačnosti i da nosi manje odeće da bi se borio protiv vrućine.

S druge strane, jedan od mogućih razloga za loš intimni život jeste stres. Nedavno istraživanje koje je sprovela Fondacija za mentalno zdravlje pokazalo da se tri od četiri (74%) ljudi osećaju toliko pod stresom da su preopterećeni ili ne mogu da se nose sa istim - što znači da su intimni odnosi poslednja stavka na pameti.

Ukoliko se susrećete sa nekom teškom situacijom, dodatnim ili hroničnim stresom, znajte da nije sramota obratiti se stručnim licima za pomoć.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.