Vruće afere se najčešće dešavaju među kolegama, postoje dobri razlozi za to

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 18:45

Vruće afere se najčešće dešavaju među kolegama, postoje dobri razlozi za to

Statistika ne laže, poslovne romanse ili afere su česta pojava među zaposlenima.

Istraživanje koje je sproveo brend "Lovehoney" pokazalo je da je 40 odsto ispitanika imalo romantičnu vezu ili intimne odnose sa kolegom. Istovremeno, 11 odsto ispitanika je bilo u vezi kada su počinili preljubu, a devet odsto je bilo u braku.

Prema rečima seksulane terapeutkinje Džes Orajli, rezultati ovog istraživanja su potpuno predvidivi, a to je objasnila na sledeće načine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Razlog za poslovne romanse je taj što kolege provode dosta vremena zajedno. To stvara neki vid bliskosti, povezanosti koja (vrlo često) preraste u romantične emocije i seksualnu privlačnost. Postoji i praktična strana svega ovoga. Često imamo mnogo toga zajedničkog s kolegama - sličnih smo godina, interesa, životi su nam u istim stadijumima, pa je tako i prirodno da zavolimo kolege", objasnila je ona.

Orajlijeva je takođe upozorila da je neophodno odvojiti romantičnu vezu od profesionalnih aktivnosti.

"Umesto da flertujete na poslovnim sastancima ili tokom radnog vremena, tražite druge prilike za razgovor i povezivanje. Ako je simpatija obostrana, verovatno će biti vremena da se bolje upoznate i razgovarate", rekla je ona.

Terapeutkinja je dodala da, ukoliko kolega odbije sastanak sa vama, to treba prihvatiti mirno i uvažiti njegovu odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zašto su afere na poslu i između kolega sve češće

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2023, 18:26

Statistika ne laže, poslovne romanse ili afere su česta pojava među zaposlenima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.