Volite da se šminkate? Ovo su TRIKOVI KOJI ĆE LICU DATI SVEŽ IZGLED!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2020, 10:41

Volite da se šminkate? Ovo su TRIKOVI KOJI ĆE LICU DATI SVEŽ IZGLED!

Vredi probati!

Nekad umemo da preteramo sa šminkom, nekad stavljamo i više proizvoda nego što nam je potrebno. Nekad sve to ne ispadne onako kako smo želele, bez obzira što smo pogledale najnoviji video sa detaljnim objašnjenima. Gde grešimo i zašto se greške ponavljaju?

Da budemo iskrene, neki mejk ap trendovi dobro stoje samo kada koristite skupu šminku i kada vas šminka neko sa diplomom šminkera. Kućne varijante sa crvenog tepiha mogu da izgledaju neuredno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i nestručno na našem licu.

Možemo da ih isprobamo kad smo kod kuće, ali ne i kad idemo na važan sastanak i nemamo vremena za popravljanje šminke. Sve je stvar vežbe, i nemojte da očekujete da ćete iz prve uspeti da prekopirate nečiji dugogodišnji rad.

Svaka žena ima svoju rutinu u šminkanju. Od toga ne treba da odustajete. Treba da koristite svoje omiljene proizvode i da se držite onoga što je dobro za vašu kožu.

Uvek stavljamo negu pre šminke. Brinite o tome da redovno koristite kreme, bile one hidratantne ili za bore. Hidratacija je veoma važna i njen nedostatak, jasno će se videti na vašem licu. Ne zaboravite da uradite piling lica bar jednom nedeljno i da zakažete masažu lica kako bi koža bila mekana i zategnuta.

Ako prvo nanesete puder na lice, vaša senka će se lepiti po celom licu. Zato prvo treba da se posvetite očima i obrvama. Uz ovaj mali trik, vaša šminka će delovati umerenije i sređenije, i neće se razmazivati.

Ako vam ajlajner oduzima mnogo vremena i ne znate da ga savršeno nanesete, vreme je da nabavite olovku koja je slična ajlajneru, ali se lakše nanosi na kapak. Ne morate svakoga dana da stavljate ajlajner, nekad je dovoljna i svetlija senka i maskara koja će naglasiti trepavice.

Obrve su ključne za izraz lica, pa njima treba posvetiti malo više vremena. Ispunite ih ili produžite, docrtajte ako nešto nedostaje. Najvažnije od svega jeste da one izgledaju savršeno, ali i prirodno. Morate da pronađete svoju nijansu olovke, jer će u suprotnom odudarati od boje vaših dlačica.

Mat karmini su zaista odlični i traju duže. Pritom, ne mroate stalno da gledate da li su se razmazali i da li treba da ih popravite. Nanose se u jednom sloju i ako izaberete neki kvalitetniji mat ruž, biće postojan i do 5,6 sati, što je sasvim dovoljno. Sa ovim karminima, možete i da jedete i da pijete, bez brige.

Hajlajter je super, ali nemojte ga koristiti po danu i ukoliko je jako toplo. Ako vam je koža masna, a pri tome, napolju ima 30+ stepeni, onda je hajlajter pravi višak. Više bi vam pomogao puder u kamenu ili rumenilo.

Rumenilo na jagodicama pružiće svežinu i daće licu fenomenalan izgled. Najbolja su rumenila u prahu, posebno za zrelu kožu ili mladu kožu sa nesavršenostima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.